Social Icons

duminică, 8 septembrie 2013

Neroli si grapefruit roz

    Combinatia uleiului esential de neroli cu cel de grapefruit roz are un efect interesant si un parfum foarte placut. Reteta parfumului e simpla:
  3-4 picaturi neroli, 2-3 picaturi de grapefruit roz intr-o lingurita de ulei de migdale dulci/samburi de struguri/macadamia
  Toate amestecate in palma, apoi aplicate pe maini, la incheieturi sau pe gat.


Despre uleiul esential de neroli:
Uleiul esenţial (volatil) de neroli se obţine din florile de portocal (Citrus aurantium sau Citrus vulgaris), fiind unul dintre cele mai populare uleiuri esenţiale, deoarece nu numai că are anumite proprietăţi terapeutice, dar are, de asemenea, şi un miros incredibil. Are un efect extrem de relaxant asupra corpului şi minţii, alină spasmele musculare, calmează palpitaţiile inimii şi are un minunat efect de întinerire şi de regenerare a pielii, ajutând la prevenirea şi combaterea cicatricelor şi vergeturilor.
Florile de portocal sunt adesea asociate cu căsătoria şi puritatea, iar miresele purtau în mod tradiţional muguri de portocal în părul lor. Se spune că numele provine de la o prinţesă italiană, Anne-Marie de la Tremoille (Contesă de Nerola), care a folosit uleiul ca parfum şi ca aromatizant pentru apa de baie şi pentru mănuşi. În continuare este un ingredient folosit pentru a obţine în mod tradiţional apa de Cologne.
Uleiul esenţial de neroli are o aromă dulce, florală şi uşor obsedantă, culoarea este galben pal iar ca vâscozitate este apos.
Uleiul esenţial de neroli este extras din flori mici, albe, cerate din portocal amar, prin distilare cu vapori şi randamente de 0,8 - 1%, adică este nevoie de circa 1000 kg de flori de portocal pentru a se obţine 1 kg de ulei esenţial de neroli.
Principalele componente chimice ale uleiului de neroli sunt: a-pinen, camphene, b-pinen, a-terpinene, nerol, acetat neryl, farnesol, geraniol, linalool, nerolidol, acetat de linalyl, metil anthranilate şi indol.
Uleiul esenţial de neroli are un efect antidepresiv, antiseptic, anti-infecţios, antispastic, afrodisiac, bactericid, carminativ, cicatrizant, citofilactic, cordial, deodorant, digestiv, emolient, sedativ şi tonic.
Uleiul esenţial de neroli este foarte relaxant şi poate fi folosit în cazurile de anxietate cronică, depresie, teamă, şoc şi stres. Efectul său calmant poate fi, de asemenea, benefic pentru tractul digestiv, precum şi în cazuri de spasme intestinale, colită şi diaree.
Ajută, de asemenea, şi în cazurile de insomnie, având un efect sedativ, este eficient în calmarea palpitaţiilor, la tratarea durerilor de cap, a nevralgiilor şi a vertijului. Mai poate ajuta atunci când un pacient este în convalescenţă fiind un bun tonic general.
Utilizat pe piele, uleiul de neroli poate ajuta la întinerirea pielii, contribuind la regenerarea celulelor epiteliale. Folosit în cazul unor răni, poate preveni formarea unor cicatrice urâte. Contribuie la menţinerea unei pieli fine, la lupta împotriva vergeturilor şi a capilarelor sparte.
Uleiul de neroli nu numai că miroase deosebit, dar poate relaxa şi calma sistemul nervos, tractul digestiv şi este de ajutor în îngrijirea pielii.
Folosit în aromaterapie, uleiul de neroli este util în cazurile de insomnie, tensiune nervoasă, dureri de cap, vertij, depresie, anxietate şi şoc.
Folosit ca amestec în ulei de masaj sau diluat în apa de baie, ajută în cazurile de insomnie, dureri de cap, nevralgii, tensiune nervoasa, palpitaţii, anxietate, depresie, colite, dureri de stomac şi diaree şi pentru stimularea pielii.
Atunci când este utilizat pe piele într-o cremă sau loţiune, are efect benefic contra vergeturilor şi capilarelor sparte şi, de asemenea, previne formarea unor cicatrice urâte. Stimulează activitatea celulară ajutând la regenerarea şi întinerirea pielii.
(Sursa: http://www.naturela.ro/naturela/eshop/2-1-Uleiuri-esentiale/0/5/7-Ulei-esential-de-Neroli-5-ml)


Despre uleiul esential de grapefruit roz:
Denumire latina: Citrus paradise
Metoda de obtinere: Prin presarea la rece a cojii de grapefruit.
Nota parfumului: de varf
Tara de origine: Cuba
Aroma: miros fructat, proaspat, ascutit, revigorant, citric, cu note amarui.
Componente naturale(alergeni): 0.10% Citral, 0.05% Citronellol, 0.01% Geraniol, 93.8%-96% Limonene, 0.08 Linalool

Proprietati:
- Uleiul esential de grapefruit are proprietati antiseptice, bactericide, astringente, tonifiante, depigmentante, cu efect de albire.
- Este recomandat tenului gras, cu probleme, cu cosuri, strange porii. Regleaza functia glandelor sebacee ale pielii.
- Este eficient in celulita, ajuta la scaderea in greutate.
- Utilizat in combaterea caderii parului.
- Are efecte revigorante, echilibreaza fondul emotional, mareste capacitatea intelectuala, eficient in stres si migrene. Dezinfecteaza si purifica aerul.
- Dezodorizant natural.
Utilizare:
- Se adauga 1 ml pana la 2 ml (20-40 picaturi)de ulei esential de grapefruit sau combinatie cu alte UE in 100 ml crema, tonic, gel, sampon, balsam.
- 5-7 picaturi ulei de grapefruit sau combinatie se amesteca cu 1-2 linguri ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.
Uleiul esential de grapefruit este fotosensibil!
(sursa: http://www.breslo.ro/Sold/scintilla.silk/Ulei-esential-de-GRAPEFRUIT-ROZ-pur_658001 )  

Uleiul de grapefruit roz este fototoxic, ceea ce inseamna ca nu se foloseste inainte de a merge la plaja pentru ca in contact cu lumina soarelui acest ulei poate irita pielea. Eu il folosesc daca ies in oras intr-o zi senina, fara a avea neplaceri. De aceea tind sa cred ca fototoxicitatea uleiurilor trebuie avuta in vedere daca se intentioneaza folosirea lor in cremele/uleiurile de plaja. Mai studiez...

Niciun comentariu: